Waarom is Amsterdam zo’n leuke stad om te wonen?

Amsterdam, onze hoofdstad. Wat maakt die stad nou zo mooi, aantrekkelijk en bijzonder? In dit artikel ga ik u wat meer vertellen over waarom Amsterdam zo’n leuke stad is om te wonen, wat de bezienswaardigheden zijn en waarom je er dus echt naar Amsterdam moet verhuizen.

Top 3 bezienswaardigheden

Als eerste de bezienswaardigheden, er zijn er natuurlijk veel meer dan deze drie, maar dit vind ik persoonlijk toch wel het leukste, interessants en het mooist.

Het rijksmuseum

Het rijksmuseum is opgericht in 1800 en de architect is Pierre Cuypers. Dit museum is één van de zestien verschillende rijksmusea in ons land. De collectie bestaat uit de Nederlandse kunst en geschiedenis uitgebeeld door de meesters als Rembrandt, Hals en Vermeer. Het is één van de meest populaire museum van Nederland met in 2016 een bezoekers aantal van maar liefst ruim 2 miljoen!

De Dam

Dit plein is het centrum van Amsterdam, op dit plein staat de Nieuwe kerk, het Nationaal Monument, waar de jaarlijkse Dodenherdenking plaatsvindt en het Koninklijk Paleis.

Heineken Experience

En voor de Heineken liefhebbers onder ons, is in Amsterdam de perfecte plek om hier een kijkje te nemen. Het museum geeft een kijk in de historie van het merk, het bouwproces en de geschiedenis van het bierbrouwen. Het gebouw werd in 1867 gebouwd en was de eerste brouwerij van Heineken.

Wat maakt Amsterdam zo bijzonder?

In Amsterdam zijn er ruim 150 verschillende nationaliteiten en die hebben elk hun eigen cultuur, dit zorgt voor een gemengde samenleving, dit kan iedereen helpen in de omgang met mensen en het groeien in het sociale aspect van het leven. Daarnaast is Amsterdam uniek in het hebben van coffeeshops, Nederland is bijna het enige waar dit legaal kan worden gekocht en gerookt. Daarnaast heeft Amsterdam veel verschillende bezienswaardigheden, winkels en andere mogelijkheden om een lekker drankje te nuttigen of naar een feest te gaan. Of te wel de ideale stad voor iedereen, er is voor ieder wat hij wil.

Verhuizen naar Amsterdam

De prijzen in Amsterdam zijn tegenwoordig erg hoog en er is veel vraag naar woningen in deze stad. Het verhuizen ernaar is dus een heel project maar toch, wie wil er eigenlijk nou niet in Amsterdam wonen? Ik raad u aan op het moment dat u naar Amsterdam gaat verhuizen een goedkoop maar toch wel kwalitatief hoog verhuisbedrijf in te schakelen. Dit scheelt erg in de kosten en levert ook nog is rust op, want als je naast het hele proces van aankoop of huur van een huis ook nog is de gehele verhuizing moet realiseren zal dit veel energie en moeite kosten, terwijl een verhuisbedrijf alle aspecten beheerst en dit dus perfect voor u kan overnemen.

Bent u op zoek naar een goed verhuisbedrijf of uw opties aan het bekijken? Neem gerust een kijkje op onze website of neem contact op met ons. U kunt op onze website ook gelijk een prijsindicatie ontvangen door ons unieke tool. Wees niet verlegen en bekijk wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van verhuizingen in en rondom Amsterdam.