Legplanken voor al je opbergwensen

Met legplanken kun je heel eenvoudig opbergruimte voor spullen creëren. Handig en het geeft je woning een leuke uitstraling. Legplanken heb je in no-time bevestigd, mits je een beetje creatief bent. In vele maten, soorten en kleuren zijn de planken verkrijgbaar, maar je kunt natuurlijk ook zelf de planken van je favoriete verfkleuren voorzien. Het mooiste is om legplanken te bevestigen aan wanden met een onzichtbaar ophangsysteem. Kale muren en lege hoeken kunnen door legplanken goed benut worden. Met de juiste accessoires die je erop zet, kunnen ze zelfs een ware blikvanger van je interieur zijn.

Maak je legplank persoonlijk

Met je persoonlijke spullen op je legplanken, laat je zien wie je bent. Denk bijvoorbeeld aan fotolijstjes, je favoriete boeken en tijdschriften, maar ook kleine rommel dingetjes waar jij dol op bent kun je netjes bij elkaar decoreren op een mooi schaaltje. Je kunt kleine plantjes bij elkaar op een dienblaadje plaatsen of verzamel een aantal kleine stompkaarsjes. Je creëert gezelligheid en warmte in je huis met het zogeheten clusteren. Een achtergrond of spot lichtje gericht op je legplank(en) geeft de planken een sfeervolle uitstraling en maakt het helemaal af.

Legplanken in de keuken

Heb je een kleine keuken, wees dan creatief met opbergen. Met legplanken kun je al je kruiden, voorraadpotten, kookboeken en servies een belangrijk plekje geven. Een legplank in dezelfde kleur als de wand van je keuken laat de items op je plank er helemaal uitspringen. De legplanken geven de keuken een stoere en strakke uitstraling door hun stijlvolle vormgeving. Tip: Hang de planken niet te laag, als je kleine kinderen in huis hebt rondlopen. Een val is zo gemaakt.

Zorg dat het geen rommeltje wordt

Doordat legplanken open zijn is het belangrijk dat het niet rommelig oogt en vooral niet stoffig is. Zorg dat alles netjes een plaatsje heeft en ruim onnodige prullaria op. Met een stofdoek kun je eenvoudig stof wegnemen en een keer in de week kun je met een schoonmaakdoek alles grondig schoonmaken, door alle spullen eraf te halen. Het is ook leuk om te doen, want je kunt sommige spullen op je planken tijdens het schoonmaken veranderen. Een nieuw fotolijstje of geurstokjes in plaats van kaarsen, bijvoorbeeld.

Je mag je eigen opbergwensen natuurlijk helemaal zelf bepalen, want een vrolijke mix van jouw spullen zegt veel over jouw persoonlijkheid en maakt het uniek. In ieder plekje van je huis kunnen legplanken geplaatst worden.