Kies voor kleur!

We kennen allemaal wel de standaard kussens die bij de bank meegeleverd worden, kussens in dezelfde kleur die niets toevoegen aan je interieur en aan je bank omdat ze in dezelfde (vaak saaie) kleur zijn als de bank. Daarnaast zitten deze kussens meestal niet eens lekker en duurt het vaak niet lang voordat ze op de grond naast de bank belanden. Tijd voor (tromgeroffel) nieuwe kussens! Ja dan heb je besloten dat je andere kussenslopen of nieuwe kussens wilt, of dat je gewoon een extra kussen bij op de bank wil naast de kussens die bij de bank horen. Maar dan… dan begint het zoeken naar de kussens die je dan wel wilt, en het aanbod en de keuzemogelijkheden zijn groot.

Eenvoud niet altijd goed

Ik zal je een handje helpen, kies voor Marokkaanse kussens! Deze kussens kan je in veel soorten en veel kleuren vinden en daarom zit er altijd wel een variant bij die bij jouw huidige interieur past zonder dat je meteen nog een heleboel Oosterse dingen aan moet schaffen. Niet alle Marokkaanse kussens zitten vol met steentjes en glimmende objecten, er zijn ook hele mooie leren kussens te krijgen of kussens die bekleed zijn met fluweel voor een spannend effect zowel om te zien als om te voelen. Je moet er ook aan denken dat kussens in een contrasterende kleur je interieur een boost kunnen geven, waardoor je een heel andere kamer krijgt. Dit effect kan je inderdaad bereiken met twee kussens op je bank… Hoe eenvoudig wil je een heel andere kamer presenteren op de volgende verjaardag? Laat zien dat Nederland niet saai is en kies ervoor om een spannend gekleurd kussen op je bank te leggen – en als je echt durft kies je er nog een mooie plaid bij ook in een matchende kleur.

Nog een keer op een rijtje:

-          Kleur bijt niet

-          Kies gekleurde accessoires

-          Je hoeft niet te schilderen voor een dramatisch effect

-          Bevalt het niet, ruim het dan op

Het is een feit dat we massaal kiezen voor veilig, soms hebben we een wilde uitspatting op één muur in ons huis met een hip behangetje of contrasterende verf. Maar juist door de basis eenvoudig te houden en de accessoires kleurrijk te houden kan je de meest dramatische effecten bereiken zonder dat je de muren elke maand een andere kleur moet schilderen. Want bevalt de kleur niet meer? Dan zet je eenvoudig de accessoires weer in de kast, gooi je andere kussens op je bank en je hebt een heel andere kamer. Dus begin met een Marokkaans kussen op je bank, match de plaid en koop kaarsen in dezelfde kleuren het begin van een nieuwe woonkamer is er!