Haal de Oosterse sfeer in huis

Ben je aan het kijken naar een nieuwe inrichting van je huis? Of ben je pas op vakantie in Azië of het Midden-Oosten en ben je daar geïnspireerd geraakt? Vooral de Oosterse lampen maken hun opmars in menig interieur in Nederland. Fijn meegenomen is dat er veel keus is. Want zoek je een Marokkaanse, Egyptische, Arabische, Chinese, Filipijnse of Aziatische lamp? De keuze is groot en eigenlijk in twee stijlen in te delen.

  • Arabische lampen

Zo heb je de Arabische lampen. Deze lampen staan bekend omdat ze handgemaakt zijn door lokale vakmensen. Veel van de lampen hebben authentieke Arabische motieven en patronen. Een ander kenmerk is dat er ook veel mozaïek wordt gebruikt in de lampen. Twee van de meest bekende soorten Arabische lampen zijn de Marokkaanse en Egyptische lampen. Allebei de soorten hebben een zelfde soort kenmerken. Ook wordt er naast mozaïek en typische patronen vaker gebruik gemaakt van glas in lood. Zo zijn de Arabische lampen goed te onderscheiden van de Aziatische lampen.

  • Aziatische lampen

De Aziatische lampen kenmerken zich vooral door de materialen waarvan ze gemaakt zijn. De meest bekende lampen zijn de Chinese, Japanse en Filipijnse lampen. Naast lampen heb je bijvoorbeeld in Azië ook veel lampions. Vaak gemaakt van rijstpapier. Maar ook keramiek, porselein en zelfs bamboe worden veel gebruikt bij het maken van Aziatische lampen. De lampen uit de specifieke landen worden dus op een bepaalde manier gemaakt. Zo wordt bijvoorbeeld voor het vervaardigen van lampen uit Japan vaker gebruik gemaakt van porselein en keramiek.

nette lampen uit het oosten

Wil je de sfeer van 1001-in-een-nacht binnenhalen in je huis, kijk dan eens rond wat er op het gebied van Oosterse lampen verkrijgbaar is en beleef thuis je eigen sprookje.