Een snuifje cultuur

Een nieuw bed nodig? Een nieuwe keuken? Kast? Handdoekenset?

Loop eens bij Ikea binnen, wat vind je? Altijd hetzelfde, de typische westerse spullen. Niet dat ze op zich lelijk zijn, maar eens wat anders kan zeker geen kwaad. En is dikwijls ook nog goedkoper als je ze op de juiste plaats zoekt.Er zijn natuurlijk altijd profiteurs die overal overdreven veel geld willen uit slaan.

Je moet al niet te ver gaan zoeken of je vindt meteen oneindig veel Marokkaanse woon accessoires, zelfs op een typische kerstmarkt staan ze er al mee te gooien naar uw hoofd (figuurlijk toch hopelijk). Je kan niet misdoen, als het niet voor jezelf is kan je het eens als cadeau voor een gelegenheid (of zomaar) aan iemand schenken. Ze hoeven niet meteen een functie te hebben, toch niet op het eerste zicht.

Een functie geef je altijd zelf aan iets, zelfs het simpelste object kan voor de ene rommel zijn en voor de andere kunst, daarom zijn zulke dingen net ook zo goedkoop op de kop te tikken.

Wie weet neem je iets mee dat je dan later kan verkopen voor het driedubbele van de aankoopprijs. Laat je inspireren en je kan het zelf maken om door te verkopen. Marokkaanse woon accessoires kunnen overal wel terecht een functie vervullen, ze hebben toch dat warme dat wij in het westen minder hebben. Niet moeilijk ook natuurlijk aangezien het daar effectief gemiddeld warmer is, we kunnen er maar ons voordeel uit halen!

Als je niet meteen weet welke functie ze vervullen in je woning kan je eens afzakken naar Marokko, of met het internet is tegenwoordig alles mogelijk.

Breng de zomer in je huis, ook in de winter, denk ik dan. Waarom niet? Je moet niet persé de verwarming opdrijven voor een warm gevoel te hebben, die een dikke trui aan en geniet van de prachtige Marokkaanse sferen.

Kijk ook zeker eens uit op een rommelmarkt, daar vind je soms dingen waar ze degelijke biedingen voor uitbrengen op een kunstveiling. Wie weet word je er nog rijk van, kijk vooral naar wat je zelf mooi vindt. Het spreekt voor zich dat niet alle materialen evenveel kosten. Gewoon metaal wordt regelmatig geschilderd zodat het echt goud lijkt, laat je vooral niet beetnemen, dan zijn eerlijke accessoires uit brons veel meer waard.

Niettemin zal je versteld staan van wat je allemaal zal vinden eenmaal je opzoek gaat.